Facebook – integrarea butoanelor pe website-ul tau

Cu o mare diversitate de retele de socializare, intr-o lume schimbatoare, in care noutatea este la ordinul zilei devenim uneori confunzi atunci cand vine vorba de distribuirea continutului. Social Media iti ofera o varietate de instrumente pe care le poti folosi in promovarea afacerii tale. Pentru a iti usura munca iti vom arata care este diferenta intre follow si share buttons si cum sa integrezi butoanele pe care le doresti in retelele de socializare pe care le folosesti.

Primul pas este de a intelege diferenta dintre follow si share buttons in Social Media pentru a il folosi pe cel care indeplineste cerintele tale.

Follow Buttons

  • Iti promoveaza afacerea pe mai multe retele si te ajuta sa generezi fani sau urmaritori (followers);
  • Plasarea butonului pe website-ul tau va duce la cresterea vizibilitatii pe conturile tale din online si la marirea audientei (reach);
  • Cel mai potrivit loc in plasarea butonului este pe pagina principala a site-ului, in pagina „Despre noi„ sau in pagina / sidebar-ul bloggului tau.

Share Links/Buttons

  • Permite vizitatorilor tai sa distribuie (share) cu usurinta continutul tau cu prietenii lor din online;
  • Adaugarea acestui buton permite extinderea continutului tau catre o noua audienta si ajuta la cresterea numarului de vizitatori de pe site;
  • Recomandam ca acest buton sa fie pus pe fiecare pagina de continut.

In continuare afla care sunt beneficiile instalarii butoanelor sociale pentru Facebook si cum le poti instala pe site-ul tau.

1. Facebook Follow Button

Acest buton permite altor persoane sa urmareasca postarile tale publice de pe profilul personal. Butonul Follow iti arata numarul de urmaritori (followers), cat si fotografiile acestora.

Intra pe https://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/follow/ pentru a iti personaliza butonul, apoi plaseaza codul pe website-ul tau, oriunde vrei sa apara.

2. Facebook Like box

Cu ajutorul Like box-ului poti sa iti promovezi afacerea pe website sau blog. Afiseaza numarul de fani si expune cele mai noi postari de pe pagina. De asemenea acest buton ingaduie vizitatorilor sa devina fani ai paginii tale cu un singur click.

Viziteaza  https://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like-box/ si include codul pe website-ul tau in locul undei vrei sa apara.

3. Facebook Like Button

Printr-un simplu like vizitatorii website-ului tau pot aprecia continutul, aparand de asemenea un update pe timeline-ul vizitatorului si in News Feed-ul prietenilor lui, cu un link catre continutul tau. Foloseste acest buton atunci cand vrei sa facilitezi distribuirea continutului tau pe Facebook.

Viziteaza https://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like/ si introdu codul.

4. Facebook Send Button

Acest buton permite utilizatorilor sa distribuie continutul tau cu prietenii lor, fie printr-un mesaj privat pe Facebook, fie pe wall-ul unui grup de pe Facebook din care fac parte sau printr-un email catre orice adresa de email. Acest mesaj consta intr-un link configurat de Butonul Send, cu un titlu, o imagine si o scurta descriere a link-ului. In timp ce Like Button permite utilizatorilor sa distribuie continut cu toti prietenii lor, Send Button ofera posibilitatea de a trimite un mesaj privat catre un numar mai mic de prieteni.

Intra pe https://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/send/ si specifica URL-ul pe care vrei ca vizitatorii sa il distribuie alaturi de schema de culori si fontul care vrei sa fie folosit. Apoi, ia codul si pune-l in locul unde vrei sa apara pe website.

5. Facebook Share

In timp ce Butonul Like distribuie automat continutul pe timeline-ul vizitatorului si apare in News Feed-ul prietenilor, acest buton nu permite vizitatorilor sa publice un comentariu sau mesaj la continutul pe care l-au apreciat. Astfel, folosind Facebook Share, permiti utilizatorilor sa personalizeze link-ul pe care il distribuie. Acest link poate fi pus pe site, blog, pe orice pagina sau la fiecare articol.

Pentru a crea propriul tau share link inlocuieste partea portocalie din URL-ul urmator http://www.facebook.com/share.php?u=http://bit.ly/vOKpgC cu URL-ul continutului pe care vrei sa il promovezi. Apoi leaga tot URL-ul de textul ancora care vrei sa apara in continutul tau.

 

Citeste si articolul despre cum sa integrezi butoanele de Linkedin pe website-ul tau!