questions

Adevar sau fictiune? Mituri SEO explicate

25/07/2018

Ce este adevarat si ce nu in miturile SEO care circula pe internet? Cu siguranta, ati primit pe email cel putin o lista cu „secretele pe care Google nu vrea sa le stii despre SEO” sau „cum sa ajungi pe locul 1 in pagina de rezultate Google in cateva zile”.

Pe langa aceste exemple clare de mitologie in era internetului, exista si informatii care, la un moment dat, erau corecte sau aduceau rezultate. Insa Google face actualizari destul de frecvente in algoritmii de acordare a ranking-ului pentru pagini web, astfel ca aceste informatii nu mai sunt valabile.

Internetul este pentru totdeauna, la fel si informatiile eronate publicate

Din pacate, atata timp cat un site este disponibil online, masinaria difuzarii de informatii eronate si mituri SEO va continua sa functioneze. Aceste informatii sunt de cele mai multe ori difuzate si partajate cu buna intentie. Insa cunoastem proverbul legat de drumul pavat cu bune intentii…

Echipa Social Lions doreste sa prezinte adevarul despre aceste mituri SEO care va pot afecta ranking-ul siteului si imaginea brandului. Astfel, am pregatit o lista cu cele mai frecvente mituri SEO care inca circula si au credibilitate:

  1. „Am rezolvat optimizarea SEO, acum putem sa luam o pauza”

Nu exista pauza de la optimizarea SEO a unui site web. Google isi schimba proprii algoritmi de ranking in mod constant. Daca doriti, puteti verifica oricand toate modificarile algoritmilor de ranking efectuate de  Google an de an.

In plus, nici concurenta dumneavoastra nu ia o pauza. Dimpotriva, continua sa creeze continut si sa posteze reclame AdWords pentru aceleasi cuvinte cheie pe care le utilizati si dumneavoastra.

  1. „Va aducem pe prima pagina Google in 3 zile”

Daca sunteti abordat in acest fel de o firma care va promite rezultate SEO rapide, intrerupeti orice comunicare. Nu exista nicio formula magica prin care site-ul dumneavoastra sa ajunga printre primele rezultate de cautare pentru cuvintele cheie dorite.

Adevarata munca SEO implica o activitate continua de cautare si promovare a cuvintelor cheie, respectand 100% regulile impuse de Google, cu rezultate vizibile in timp.

  1. „Avem nevoie de cat mai multe cuvinte cheie pe pagina”

Cantitatea nu inseamna calitate – acest lucru este clar explicat de Google prin decizia de a penaliza paginile web care contin foarte multe cuvinte cheie, insa putin continut de calitate, cu adevarat util si interesant pentru cei care ajung pe pagina in cautarea de informatii.

Ceea ce are nevoie un site este o strategie coerenta de promovare a cuvintelor cheie. Aceste cuvinte cheie trebuie sa fie relevante pentru afacerea dumneavoastra si pentru continutul paginii web.

  1. „Optimizarea pentru telefonul mobil nu are legatura cu SEO”

Acesta este inca unul din miturile SEO care afecteaza reputatia multor site-uri web. Realitatea este ca, inca din anul 2016, traficul de internet la nivel mondial de pe dispozitive mobile l-a depasit pe cel provenit de la computere.

Din acest motiv, Google chiar a introdus un nou algoritm de ranking care se refera la optimizarea site-ului pentru vizionare pe telefonul mobil. Site-urile care nu sunt mobile friendly vor fi penalizate cu un ranking mai scazut, in ciuda tuturor eforturilor de promovare SEO. Puteti verifica in mod gratuit daca site-ul dumneavoastra este optimizat pentru a fi mobile friendly.

  1. „Vom aplica niste tehnici Black Hat si ajungem pe prima pagina”

Tehnicile SEO tip Black Hat sunt considerate „scurtaturi” pentru a ajunge la rezultatele dorite cu mai putine investitii si efort. Printre aceste tehnici, pe care inca le aplica anumite site-uri, se numara adaugarea de multe cuvinte cheie scrise cu alb pe fond alb (deci invizibile unui vizitator al paginii), crearea unui numar cat mai mare backlink-uri (dar de slaba calitate) si postarea de continut creat automat de diverse softuri, plin de cuvinte cheie, insa de multe ori lipsit de sens si coerenta.

Toate aceste tactici vor duce la scaderea ranking-ului, ba chiar la penalizarea site-ului prin excluderea de la afisare in lista rezultatelor cautarilor.

Alegeti strategiile SEO profesionale, verificate, care va promoveaza site-ul in conformitate cu regulile stabilite de Google. Alegeti Social Lions – o echipa de profesionisti pe care puteti conta pentru rezultate reale in promovarea SEO!