5 MOTIVE PENTRU A AVEA IN PERMANENTA CONTINUT SEO NOU PE SITE 1

5 motive pentru a avea in permanenta continut SEO nou pe site

18/07/2018

O lege nescrisa a marketingului online spune ca, inainte de orice, continutul SEO este rege. Ce inseamna acest lucru? Fiecare companie doreste sa fie mereu prezenta in atentia potentialilor clienti. Fiecare brand doreste sa fie memorabil si usor de recunoscut.

Insa competitia de pe piata, combinata cu nivelul de atentie in scadere al consumatorilor sunt principalele obstacole in calea acestui scop. Cu toate acestea, companiile au la dispozitie o arma eficienta: continut SEO.

Ce este continutul SEO?

Continutul SEO reprezinta totalitatea textelor create de compania dumneavoastra pentru a-si promova imaginea si produsele:

 • Paginile de prezentare de pe site-ul companiei;
 • Descrierile de produse;
 • Articolele de pe blogul companiei;
 • Postarile care apar pe conturile de social media ale companiei.

Chiar daca, odata publicat, continutul SEO va ramane online atat timp cat vor exista site-ul companiei si retelele de socializare, acest lucru nu inseamna ca, odata creata o „sarja” de articole, puteti considera ca ati rezolvat problema promovarii.

Oricat de interesant si actual ar fi un articol, dupa ce a fost citit, vizitatorii site-ului asteapta ceva nou. La fel si motoarele de cautare. Pentru a stabili relevanta unui site fata de termenii de cautare (cuvintele cheie) utilizate de o persoana, Google aplica mai multi algoritmi. Iar continutul SEO si frecventa actualizarii continutului de pe un site figureaza printre cei mai importanti algoritmi pentru ranking.

Iata principalele motive pentru care ar trebui sa aveti un plan pe termen lung pentru crearea si publicarea de continut SEO pe site:

 1. Google confera un ranking mai bun site-urilor actualizate frecvent

Unul dintre criteriile folosite de Google pentru a stabili ordinea rezultatelor unei cautari este frecventa actualizarii site-ului. Orice modificare adusa unui site este interpretata ca o actualizare:

 • Modificarea textelor paginilor de prezentare;
 • Adaugarea de articole pe blogul asociat site-ului companiei;
 • Adaugarea de pagini in site;
 • Adaugarea de produse si descrieri.

Practic, fiecare modificare arata ca va ocupati in continuare de site, iar compania dumneavoastra este activa si pregatita sa fie la dispozitia clientilor.

 1. Postarile de pe retelele de socializare sunt indexate de motoarele de cautare

Fiecare postare pe care o efectuati pe conturile de Facebook, YouTube, Twitter sau Pinterest este indexata de Google si va aparea, la un moment dat, printre rezultatele unei cautari.

Astfel, este recomandat sa va partajati articolele de pe blog, produsele nou adaugate si alte forme de continut SEO pe conturile de socializare, nu doar pentru a va informa clientii, ci si pentru a creste rank-ul site-ului pe motoarele de cautare.

 1. Continut SEO frecvent = mai multe inscrieri la newsletter

Unul dintre cele mai eficiente moduri pentru a atrage noi clienti este sa va convingeti vizitatorii site-ului sa se inscrie cu adresa de email pentru primirea newsletter-ului companiei. Ce ii poate motiva pe vizitatori sa faca acest lucru? Un raspuns sigur este publicarea frecventa de articole utile pe blog, pe care vor dori sa le citeasca imediat ce au fost publicate.

 1. Mai mult continut, mai multe cuvinte cheie

Promovarea unor cuvinte cheie care sa va aduca vizitatori pe site este esentiala in orice strategie SEO. Desigur, este foarte importanta optimizarea meta descrierilor si meta titlurilor fiecarei pagini, insa nu este suficient. Google cauta frecventa cu care este utilizat acel cuvant cheie in ansamblul site-ului/ paginii. In plus, identifica noi cuvinte cheie care apar frecvent in continutul SEO.

Astfel, cu cat aveti mai mult continut util si cuvinte cheie relevante, cu atat site-ul dumneavoastra va fi indexat mai bine de Google.

 1. Creati relatii de fidelizare cu clientii

Un client loial, care cumpara frecvent de la dumneavoastra este extrem de valoros. Iar pentru a-i castiga loialitatea este nevoie de mai mult decat produse si servicii de calitate. Oamenii apreciaza brandurile care depun eforturi pentru a le intelege si satisface nevoile, pentru a-i informa si educa in legatura cu utilizarea produselor, dar si pentru a le oferi divertisment.

Continutul SEO de calitate si variat este aliatul dumneavoastra numarul unu pentru generarea de lead-uri in mod constant.

Social Lions va sprijina in eforturile de promovare online prin crearea de continut SEO original, adaptat afacerii dumneavoastra si apreciat de potentialii dumneavoastra clienti.