Pasiune pentru marketing si comunicare – interviu FIA

Femei in Afaceri: Care este povestea afacerii tale si cum a inceput totul?


Anamaria Damian
: De mica am fost o fire creativa, pasionata de pian, desi eram foarte buna la matematica si economie. Primul curs de Marketing din facultate a fost piesa lipsa care mi-a aratat cum pot imbina cele doua laturi ale mele. Au urmat 5 ani in care am coordonat campanii de publicitate traditionala pentru branduri mari.

In 2011 am simtit oportunitatea mediului online si am hotarat sa ma specializez in acest domeniu. Profesionistii din Statele Unite mi-au insuflat modelul de lucru al agentiei. Am invatat cat de important este sa personalizezi oferta, sa fii transparent fata de client si sa iti optimizezi continuu serviciile. Toate aceste principii de business am dorit sa le aplic in Romania, prin Social Lions.

In prezent agentia ofera serivicii complete de promovare online: campanii online, retele de socializare, email marketing, promovare Google, optimizare SEO.


Femei in Afaceri: Daca nu ai banii necesari, dar ai ideea, de unde incepi?


Anamaria Damian
: Pentru antreprenoriat nu este suficient sa ai ideea si banii sau mai bine spus resursele necesare. Consider ca cea mai importanta este motivatia: de ce iti doresti sa faci un anumit business. Daca ai motivatia corecta, esti foarte bun in ceea ce faci si esti proactiv, atunci deschiderea partenerilor si a clientilor nu va intarzia sa apara.

Am crezut intotdeauna ca este bine sa pornesti de la ceea ce ai si sa cresti organic, pas cu pas. Pentru mine aceasta reteta a functionat.


Femei in Afaceri: Ai avut un mentor sau un model pe care l-ai urmat? Ce te inspira in viata profesionala?


Anamaria Damian:
Pot spune ca am mai multe modele deoarece cred in a invata si din experientele celorlalti. Sunt inspirata zi de zi de cei dragi, colegi, clienti, parteneri.

Trebuie insa sa muncesti mult pentru a fi inspirat. Cele mai bune idei mi-au venit in urma unor procese lungi de research, acumulare de informatii noi, analiza experientelor zilnice, pasiune, determinare, discutii.