12 aplicatii de Facebook pentru a creste interactiunea pe pagina ta

Facebook a crescut foarte repede devenind cea mai mare platforma sociala la nivel mondial, in Octombrie 2013 avand aproximativ 1,27 miliarde de utilizatori. Astfel, este vital pentru o companie sa detina o prezenta activa si relevanta pentru a avea succes.

Modul in care comunici cu fanii si ii implici in discutii joaca un rol foarte important. Asadar, cum poti avea o interactiune continua cu fanii tai? Noi iti oferim 12 aplicatii de Facebook care pot spori interactiunea pe pagina de Facebook a companiei tale.

#1 Aplicatie de tip “Contact Us”

Cu cat esti mai accesibil oamenilor, cu atat este mai bine. Foloseste o aplicatie de tip “Contact Us” pentru a permite clientilor si potentialilor clienti sa intre in contact cu tine oricand.

#2 Aplicatie pentru evenimente

In cazul in care organizezi frecvent evenimente, acest tip de aplicatie iti permite sa promovezi ceea ce urmeaza sa se intample. Facebook ofera o versiune de baza pentru evenimente cu o casuta pentru update-uri si informatii. In plus, ai posibilitatea alegerii unui cover.

#3 Aplicatie de tipul Fan-ul saptamanii

In momentul in care fanii paginii sunt implicati activ pe pagina ta trebuie sa ajunga sa fie rasplatiti. Este foarte usor sa faci asta prin oferirea unor oferte speciale (de ex. cupoane de reduceri). Astfel, brandul tau se pozitioneaza ca prima optiune in mintea consumatorului.

#4 Aplicatie pentru RSS Feed

Afacerea ta are un blog? Este benefic si util sa aduci blogul pe Facebook prin instalarea unei aplicatii de RSS Feed. Dupa instalarea acesteia, pune aplicatia in partea de sus a paginii pentru a promova  cel mai recent continut al blogului.

#5 Aplicatie de tip numaratoare inversa

Acest de tip de aplicatie este util in cazul in care afacerea ta se apropie de un eveniment important sau de atingerea unui obiectiv mult dorit. Lasa fanii sa se implice emotional in activitatea ta. De asemenea, poti crea un calendar si dai posibilitatea fanilor sa voteze in ce zi considera ei ca afacerea ta va ajunge la indeplinirea obiectivului. Implicandu-i in celebrarea unui eveniment important pentru compania ta ii faci sa se intoarca pe pagina pentru a se asigura ca nu pierd nimic din viitoarele evenimente.

#6 Aplicatie pentru concursuri

Aceste aplicatii sunt cele mai populare pe Facebook datorita faptului ca genereaza de trafic si interactiune semnificativa. In cazul in care doresti sa ai un concurs pe Facebook tine cont de urmatoarele trei reguli:

–        Termenii si conditiile Facebook pentru concursuri;

–        Cerintele de validare in concurs sa fie simple;

–        Ofera un premiu relevant pentru afacerea ta.

#7 Aplicatie pentru informatii noi

Creeaza o aplicatie prin care iti fidelizezi fanii. In schimbul unui Like le promiti informatii despre lansari de produse si despre gama de produse. Fanii vor sa stie la ce sa se astepte pe viitor de la brandul tau.

#8 Aplicatie pentru Newsletter

Aceasta aplicatie este menita sa creasca vizibilitatea afacerii tale. Printr-un like la pagina ta poti sa oferi  fanilor si inscrierea la newsletter astfel, ai o metoda in plus de comunicare cu acestia.

#9 Aplicatie pentru programari

Prin aceasta metoda de aplicatie permiti clientilor sa isi faca programari la serviciile tale. Prin simpla completare a numelui, a numarului de telefon si a datei, acestia vor fi contactati pentru rezervarea dorita. De asemenea, poti folosi si iFrame pentru o metoda mai sofisticata a unui sistem de rezervari.

#10 Aplicatie pentru testimonial

Feedback-ul oferit de client este menit sa ajute la imbunatatirea produselor sau serviciilor tale. Prin aceasta metoda inveti ce ar trebui sa faci pentru bunastarea clientilor tai.

#11 Aplicatie pentru donatii

Poti folosi o aplicatie de Facebook pentru a permite fanilor sa faca donatii pentru cauzele de caritate  sustinute de afacerea ta. Majoritatea aplicatilor au diferite caracteristici, insa aplicatiile pentru donatii arata efectiv istoricul acestora, oferind astfel posibilitatea transmiterii mesajelor de incurajare.

#12 Aplicatie video

Una dintre cele mai interesante categorii de aplicatii Facebook sunt cele video. Fie ca adaugi video-uri, creezi liste de redare video sau le distribui cu fanii tai, toate acestea sunt regasite in aceste tipuri de aplicatie. Exemple de astfel de aplicatii: Youtube, Playzr, Visual DVD rack sau myTV.

Exista multiple aplicatii de Facebook menite pentru orice nevoie a afacerii tale. Prin intermediul iFrames poti integra inclusiv intregul tau site pe pagina de Facebook.

 

Sursa foto: www.faceitpages.com