Revista Business Woman: Beneficii şi bariere în dezvoltarea business-urilor

anamaria damianAm oportunitatea de a discuta zilnic cu antreprenori care doresc să îşi dezvolte afacerea, explicându-le cum îi poate ajuta promovarea online în dezvoltarea business-urilor pe care le conduc. Indiferent de domeniul de activitate, există două întrebări des întâlnite:

Business-ul meu nu presupune vânzarea online; de ce am nevoie de promovare online?

Am încercat deja promovarea online, însă fără a obţine rezultate. De ce nu funcţionează în cazul business-ului meu?

Studiile arată că decizia de cumpărare a consumatorilor este puternic influenţată de rezultatele căutărilor online. Un procent mare de consumatori caută informaţii despre produsul sau serviciul dorit înainte de a face cumpărarea. Dacă în căutările lor online, aceştia nu găsesc informaţii despre tine, ci doar despre competitorii tăi, vei pierde mari oportunităţi de business.

Chiar dacă nu vinzi online, ai nevoie de promovare online.

În ceea ce priveşte lipsa obţinerii de rezultate în urma promovării online, antreprenorii se confruntă cu această situaţie din două motive. Fie nu monitorizează statisticile pentru a analiza şi a optimiza activităţile de promovare online desfăşurate; fie îşi propun obiective nerealiste şi măsoară rezultatele în funcţie de indicatorii nepotriviţi, cantitativi (număr cât mai mare de vizitatori pe website, obţinerea de „like”-uri etc.).

Ceea ce ar trebui cu adevărat să urmărească sunt indicatorii calitativi, precum rata de conversie sau relevanţa targetului atins în urma promovării.

Promovarea online poate aduce businessurilor mici şi mijlocii avantaje mari de creştere a notorietăţii, de identificare a noi potenţiali clienţi şi de dezvoltare, dacă sunt evitate greşelile de mai sus. Ultimul studiu realizat de către Linkedin în cadrul a 1000 de business-uri din America de Nord cu cifre de afaceri între 1 şi 50 milioane de dolari arată că 81% dintre acestea folosesc mediul online pentru a genera creştere de business, iar 49% îl folosesc în scopuri educaţionale, pentru a afla insight-uri de consum sau de piaţă.

Citeste articolul intreg