4 beneficii ale optimizarii SEO

09/01/2014

SEODespre SEO

SEO (Search Engine Optimization) reprezinta intregul set de actiuni facut in favoarea imbunatatirii site-urilor pentru motoarele de cautare, precum Google, Yahoo sau Bing.

 Beneficiile SEO

  • Eficienta costurilor – serviciile SEO sunt printre cele mai eficiente strategii din punct de vedere al costurilor. Ele, practic, pun fata in fata produsele si serviciile cu utilizatorii ce sunt in cautarea lor.
  • Cresterea notorietatii – fiind in topul cautarilor pe Google, website-ul primeste un numar semnificant de impresii, ceea ce duce la cresterea notorietatii afacerii tale. In plus, fiind pe  prima pagina pentru anumite cuvinte targetate, nu doar ajuta la asocierea brandului cu acele cuvinte cheie, dar indica si un grad crescut de incredere fata de brand. Companiile afisate pe prima pagina in cautarile Google sunt privite ca fiind de incredere de catre vizitatori.
  • Cresterea traficului pe site – pozitiile de top in motoarele de cautare beneficiaza de impresii si click-uri, astfel creste si traficul pe site. In plus tag-urile si descrierile optimizate conduc la o cresterea a ratei de click, care, de asemenea, ajuta la cresterea traficului pe site.
  • ROI (return on investment) – SEO ofera rezultate cuantificabile si care pot fi urmarite, indiferent de natura site-ului.

 

Cat dureaza sa faci SEO?

Optimizarea SEO este un proces de durata, cu beneficii pe termen lung pentru afacerea ta. Primele rezultate se vor vedea dupa prima luna, dar o pozitie stabila a website-ului in cautari poate fi obtinuta dupa minim 3 – 4 luni de campanie. Daca doresti sa descoperi care este strategia de optimizare SEO pentru business-ul tau, poti incepe cu un audit SEO.

Cum se face SEO?

Optimizarea SEO este un proces atat tehnic, cat si creativ. Modificari in paginile site-urilor, modificari ale textelor sau crearea de anumite link-uri de recomandari ce vin din partea altor site-uri – acestea fac parte din procesul tehnic al SEO. Diferenta in reusita unei campanii SEO consta in originalitatea procesului creativ – cum anume se fac modificarile site-urilor, care sunt expresiile alese pentru promovare, continutul textelor de pe website si nu in ultimul rand, calitatea link-urilor de recomandari primite de la alte website-uri.

Alege servicii optimizare SEO cu rezultate masurabile!